عیب یابی الکتروموتورها مانند تشخیص بیماری در یک بیمار میباشد تا زمانی که الکتروموتور عیب آن مشخص نشود نمیتوان درصدد بهبود آن برآمد. اگر عیب یابی به درستی انجام نشود ممکن است آسیب جدی تری در حین کار به الکتروموتور وارد شود برای مثال زمانی که موتور در حین کار لنگ بزند بلبلرینگ ها بوش ها را خراب خواهند کرد و اگر به جای رفع کجی به تعویض بلبرینگ بپردازیم بعد از گذشت مدتی کار که محور همچنان کج میباشد دوباره بوش ها و بلبرینگ را خراب خواهند کرد.

در حال حاضر با شیوه های نوین عیب یابی جهت تشخیص خطا به کار برده شوند با به کار بردن سنسورهایی حساس میزان لرزش معمول را ثبت و ضبط میکنند و با ایجاد لرزش های نا متعارف و بر هم خوردن هارمونیک اصلی قطعه معیوب را تشخیص داد. این روش نوین باعث شده مهندسان برای عیب یابی الکتروموتور ها دیگر نیاز نباشد کل مجموعه را باز کنند و براحتی عیب الکتروموتور را از بیرون تشخیص دهند. البته ناگفته نماند این شیوه در داخل کشور هنوز به علت سرمایه و دانش و تخصص ساخت امکان استفاده را ندارد.

عیب یابی الکتروموتور به طور متداول از روی خصوصیات فیزیکی و الکتریکی و صدای تولید شده در داخل کشور انجام میشود

برای مثال چند نمونه از عیب های رایج انواع الکتروموتور و علت های آن را بازگو خواهیم کرد :

روشن نشدن موتور علت : قسمتی از مدار دچار قطعی شده است

روشن نشدن موتور و قطع کامل جریان از مدار، علت : سوختن فیوز اصلی

داغ شدن موتور پس از روشن شدن، علت : موتور نیم سوز شده است

تولید صدای زیاد پس از روشن کردن موتور و عدم چرخش آن، علت : کلید گریز از مرکز خراب شده است یا الکتروموتور نیم سوز یا دچار سوختگی کامل شده است.

این موارد ذکر شده تنها بخشی از مواردی است که حین کار با دستگاه با آن رو به رو می شویم جهت کسب اطلاعات بیشتر و ارتباط با کارشناسان فنی جهت تشخیص صحیح موارد فوق می توانید با واحد تعمیرات و خدمات پس از فروش فروشگاه توان صنعت  تماس حاصل فرمایید.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *