تعریف پمپ :

بطور کلی به دستگاهی گفته میشود که انرژی مکانیکی را از یک منبع خارجی گرفته و سیالی که از آن عبور میکند انتقال میدهد در نتیجه سیال با انرژی بیشتری از خروجی پمپ خارج میشود .

بحث ما در رابطه با سیال فشار آن است . که این فشار تا ارتفاع معینی پایدار است .

به عبارت کلی پمپ دستگاهی است که سیالات غیر قابل تراکم را از یک نقطه به نقطه دیگری جابجا میکند.

پمپ موسسه فنی بوش

پمپ ها دارای دو دسته هستند :

پمپ های دینامیکی : در این پمپ ها انتقال انرژی بصورت دائمی است که عبارتند از :

پمپ گریز از مرکز

پمپ های گریز از مرکز

 

پمپ جریان محور

– جریان محوری

پمپ های جابجایی مثبت: در این پمپ ها انتقال انرژی به سیال به صورت متناوب صورت میپذیرد انواع پمپ های جابجایی مثبت عبارتند از :

-رفت و برگشتی

– دوار

 

– بررسی پمپ های گریز از مرکز:

موسسه فنی بوش

این پمپ ها بر اساس تبدیل انرژی جنبشی سیال به فشار ایستا کار میکنند

پمپ گریز از مرکز پمپی است که از یک پروانه گردان برای افزایش فشار یک سیال استفاده میکند و عموما  برا انتقال سیال در سیستم های لوله کشی کاربرد دارد و این امر توسط پروانه شتاب گرفته و صورت میپذیرد که سیال را به داخل یک محفظه حلزونی  هدایت مینماید و سپس آب با فشار از آن خارج میگردد .

تیغه های روی پروانه بطور تصاعدی از مرکز پروانه پهن میشوند که سرعت را کاهش داده و فشار را افزایش میدهد و این باعث می شود  تا پمپ جریان های پیوسته با فشار بالا ایجاد نماید 

 

پمپ محوری :

این نوع پمپ ها دارای پروانه باز میباشند که این نوع پروانه برای تولید بیشتر و هد کمتر کاربرد دارد

انواع پمپ از لحاظ کاربرد

پمپ‌های بهداشتی (Sanitary Pumps)

Sanitary Pumps bushtc

 

پمپ‌های بهداشتی یا سنیتاری پمپ‌هایی هستند که در صنایع غذایی، دارویی و داروسازی و صنایع بیوتکنولوژی کاربرد دارد. در این صنایع به دلیل اهمیت بالای رعایت بهداشت معمولاً استانداردها الزام می‌کنند تا تمام سطوح در تماس با سیال، زبری سطحی در محدوده ۳٫۲ تا ۰٫۴ میکرومتر Ra داشته باشند.

پمپ‌های فاضلاب (Wastewater Pumps)

waste pumps bushtc

پمپ‌های فاضلاب یونیت‌های بسته‌ای شامل موتور و پمپ هستند. به همین دلیل این پمپ‌ها مناسب نصب در داخل حوضچه‌های فاضلاب و در زیر آب هستند. به دلیل ساختمان این پمپ‌ها برای تعمیر و سرویس آن نیاز به داخل شدن در داخل حوضچه نیست و می‌توان به راحتی آن را از حوضچه خارج کرد. این پمپ‌ها بسته به اندازه ذراتی که قابلیت پمپاژ آن را دارند به ترتیب برای ذرات بزرگتر گاه پمپ لجن‌کش و برای ذرات کوچکتر پمپ کف‌کش خوانده می‌شوند.

پمپ‌های فاضلاب معمولاً دارای یک موتور خشک با درجه حفاظت محفظه IP68 هستند.

پمپ‌های شناور (Immersible Pumps)

پمپ شناور

پمپ‌های شناور یا Immersible، پمپ‌هایی هستند که قسمت محفظه پمپ آنها در داخل و زیر آب قرار می‌گیرد، در حالیکه موتور آنها خارج از آب می‌باشد و خشک نگه داشته می‌شود.معمولاً این پمپ‌ها بالا یا بر روی دیواره مخازن نصب می‌شود. برای مثال از این پمپ‌ها در صنعت ماشینکاری بر روی دستگاه‌هایی از قبیل دستگاه اسپارک، دستگاه های فرز ،یا تراش، ماشین های سنگ زنی، سیستم‌های خنک‌کننده یا هر دستگاه دیگری که دارای مخزن باشد استفاده می‌شود و در مدل های مختلف با متریال های مختلف در دسترس است.

پمپ‌های نصب در سوراخ عمیق (Borehole Pumps)

پمپ موسسه فنی بوش

دوگونه اصلی از پمپ‌های سوراخ عمیق وجود دارد: پمپ نصب در سوراخ عمیق شناور و پمپ نصب در سوراخ عمیق چاهی که در آن موتور خشک نگه داشته شده و توسط شفتی بلند به پمپ کوپل می‌شود. این پمپ‌ها باریک و بلند هستند. 

نکته نگهداری این پمپ های بر این اساس است که آب چاه مورد نظر نباید قطع شود یا کم گردد زیرا باعث سوختن پمپ می شود.

امروزه این پمپ‌ها جای خود را به پمپ‌های شناور داده‌اند و استفاده از آنها کمتر شده‌است. شفت بلند این پمپ‌ها یک عیب بزرگ محسوب شده و نصب آنها را دشوار می‌کند. این پمپ‌ها برای پمپاژ مایعات داغ بهتر از پمپ‌های شناور عمل می‌کنند چرا که موتور آنها توسط هوا خنک می‌شود در حالیکه پمپ‌های شناور در مایعات داغ راهی برای خنک کاری ندارند.

پمپ‌های دوزینگ (Dosing Pumps)

dosing pumpsbushtc

این پمپ‌ها جزو پمپ‌های جابجایی مثبت بوده و معمولاً از نوع دیافراگمی هستند. در این پمپ‌ها به دلیل وجود دیافراگم و آب‌بندی دقیق احتمال نشتی بسیار کم است.

 

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *